PE i PP program

Vodovodni sistemi

Vodovodne cijevi su najproizvodnija grupa proizvoda u proizvodnom programu “Konti Hidroplast”. Vodovodne cijevi “Konti Hidroplast” izrađene su od najkvalitetnijih sirovina klasificiranih kao polietilen 80 i polietilen 100.

 

Proizvode se na pet proizvodnih linija koje pokrivaju cijeli raspon dimenzija počevši od Ø 16 mm do Ø 630 mm. Vodovodne cijevi od Ø 16 do Ø 110 mm proizvode se u rolnama dužine od 1000 m do 100 m, ovisno o promjeru cijevi. Cijevi raspona od Ø 110 do Ø 630 mm proizvode se kao ravne cijevi dužine 12 m. Pritisci na dovodu: 4, 6, 10, 16, 20, 25, 32 bara.

 

Standardna boja vodovodnih cijevi je crna s plavim uzdužnim linijama. Brend Konti Hidroplast prepoznat je po svom unutrašnjem bijelom sloju. Stoga se vodovodne cijevi proizvode u crnoj (ili tamno sivoj boji) vanjskoj površini s unutarnjim bijelim slojem. Cijevi imaju crnu površinu i uzdužno plave linije.

 

Prateći program cijevi su PE fitinzi za čeono zavarivanje, PE mehanički fitinzi i PE elektrofuzijski fitinzi.

PP-R Sistemi

Polipropilen (PP) kao sirovina za cijevi je već dugo u upotrebi za proizvodnju cjevovoda gdje je dokazana kvaliteta za sisteme pod pritiskom i bez pritiska.

 

Za cijevi pod pritiskom se koriste:

  • PP-R (polipropilen random kopolimer)

 

Za primjenu bez pritiska:

  • Najsavremenija polipropilenska sirovina PP HM – (High impact, High molecular) – PPHM materijal ili polipropilen blok kopolimer

 

Ova grupa materijala pokazuje vrlo visoku otpornost na udarce, stabilnost na visoku temperaturu i ultra visoku krutost, što ovaj materijal svrstava u dominantni materijal za upotrebu u sistemima cijevi bez pritiska, poput kanalizacije i odvodnje.

Kanalizacioni sistemi

Kanalizacijski proizvodi predstavlja najveći dio proizvodnog programa Konti Hidroplasta. Proizvodi su cijevi i fitinzi. Koriste se uglavnom za infrastrukturne objekte u kojima se primjenjuju podzemne cijevi bez pritiska.

 

Prema namjeni, dijele se na:

  • Kanalizacijske korugirane cijevi
  • Konti Kan – Dvoslojne korugirane cijevi s glatkim unutrašnjim slojem.
  • Konti Kan Spiral – spiralne cijevi
  • Drenažne cijevi – perforirane cijevi
  • Kanalizacioni fitinzi za Konti Kan spiralne
  • Šahtovi

Sistemi zaštite kablova

Polietilenske cijevi za zaštitu kablova izvode se kao:

  • Polietilenske cijevi za manje prečnike (koristi se za podzemne instalacije kao zaštita za optičke, koaksijalne i telekomunikacijske kablove)
  • Dvoslojne cijevi za velike prečnike (koristi se kao zaštita kablova ili kao cjevovod za više zaštitnih kablova u cestogradnji i mostogradnji)